Prinses

 

 

Home 
Polymeerklei 
Piepschuim 
Basistechniek 
Holle vormen 
Bolle vormen 
Cursussen 
Links 
Trefwoorden 

 

egel_achterzijde/images/0017r

Vijf-stappenplan in foto's en tekst...
Klik hier voor de foto-gallery waarbij u o.a. deze foto's vergroot kunt bekijken..


1. Bedek de piepschuimbal met een laag aluminiumfolie en bekleed deze met klei (3-4 mm dik). Maak van een dikke rol vier poten. Maak van een andere kleur klei twee balletjes voor de oren en een dunne rol voor de slurf. Plet de balletjes. Bepaal de voorkant van de olifant. Zet haar poten vast. Netjes afwerken c.q. smeer de randen goed weg!


 

2. Plaats de twee glazen ogen. Breng wat struktuur rondom de ogen aan. Plaats op het midden van de rug en naar beneden een dun rolletje klei. Dit wordt haar ruggengraat. Het uiteinde van dit rolletje vormt haar staart. Plaats een bolletje klei onder haar ogen om haar gezicht wat meer struktuur te geven. Wrijf het uit!
Boetseer de oren van de geplette bolletjes. Zet ze aan het hoofd vast.
Maak er alvast wat struktuur in (spieren).

 
 

3. Bovenaanzicht van de oren. Vervaag de aanzet van haar ruggengraat en druk er met behulp van je spatel enkele deuken in (wervels).
Onder de ogen worden wangen aangebracht. De buitenkant van de wangen valt iets over de aanzet van de oren.
Het rolletje voor de slurf is nu aan de beurt. Maak een uiteinde heel dun en breng deze tussen de ogen aan. Mooi uitwrijven naar haar ruggengraat toe. Bepaal de juiste lengte en snijdt de slurf op maat. Zet onder haar slurf en wangen een rolletje klei vast (onderlip).

 
 

4. Onder haar mond wordt een kleiner rolletje klei vastgezet, de kin.
Plaats een tongetje in haar mond.
En natuurlijk van wat witte klei twee slagtandjes. Bevestig daarna wat nagels aan haar poten. Werk het geheel aan de voor- en achterkant af; wat extra klei voor wat vachtplooien, afwerking van de slurf etc.
Grappig detail: een ketting om haar hoofd.

 

5. Het werkstuk is nu klaar om gebakken te worden. Zet de oven op 110 graden en laat het werkstuk 30 minuten, in het midden van de oven, bakken. Laat het daarna rustig afkoelen. De stevigheid komt pas na afkoeling!
Als je je olifant hoort rammelen dan is dat de door de warmte gekrompen piepschuimbol.

 

Voor deze olifant heb ik het volgende gebruikt:
* 250 gram blauwe Creall-therm
* 20 gram blauw metalic Fimo
* 5 gram witte Creall-therm (slagtandjes en nagels)
* een gram rode Fimo (tongetje)
* twee glazen ogen (4 mm)
* piepschuimbol 6 cm
* aluminiumfolie
 
Ik gebruik Fimo en Creall-therm door elkaar. Het is natuurlijk ook mogelijk deze olifant geheel van één kleimerk te maken.

Ik hoop dat je nu een indruk hebt gekregen wat er zoal mogelijk is met piepschuim om tot een bolle vorm te komen. Het is heel goed mogelijk de gebruikte vormen van de holle vormen-cursus te hergebruiken voor een bolle creatie.

 

BackUp

Copyright(c) 2003-2011 Fimodreams / Els Bleijenberg. All rights reserved.