Prince Charming
 

 

 

Polymeerklei 
Piepschuim 
Basistechniek 
Holle vormen 
Bolle vormen 
Cursussen 
Links 
Trefwoorden 

 

 

 

 

 

  

 

Prince Charming

apple_orange.gif Deze korte beschrijving betreft bovenstaand werkstuk. Wilt u zelf een werkstuk maken aan de hand van een werkbeschrijving kijk dan bij navigatiebalk hiernaast (Cursussen).
apple_orange.gif Dit werkstuk is gemaakt met Fimo en Creall-therm. Beide kleisoorten laten zich uitstekend vermengen.
apple_orange.gif Allereerst heb ik van diverse kleuren groene klei een marmerstruktuur gemaakt (kijk bij
Basistechniek). Daarna een mooie kleur paarsrode kleur uitgekozen om als bloemkelk en -bladeren te fungeren. De klei goed uitrollen (lap vormen).
apple_orange.gif Deze paarsrode lap heb ik direct op de styroporbal aangebracht. Dit heb ik bewust gedaan zodat de bal in de oven door de warmte verschrompeld. Als je hem inpakt in aluminiumfolie blijft de vorm intact. Dat moet je bij een holle vorm nou juist niet hebben, want dan laat de bal zich zo moeilijk verwijderen.
apple_orange.gif De half met klei ingepakte bal is op een door mij gemaakte ondergrond geplaatst. Zorg ervoor dat de bal en ondergrond niet te dun zijn anders breken ze. Deze basis is zo'n 30 minuten in een normale huishoudoven gebakken.
apple_orange.gif Tijdens het bakken heb ik de prins geboetseerd.
apple_orange.gif  De prins is na het afkoelen van de basis in de vorm aangebracht. Tevens de groene bladeren op de buitenkant geplakt en de paarsrode bloembladeren om de prins, binnenin, geplaatst. De gehele creatie is direct erna opnieuw gebakken.

ladybird_red.gifZie voor algemene informatie: http://www.fimo-frutsels.hobbysite.info.

 

Baby en kleuterAllemaal streepjesPrince Charming

Copyright(c) 2003-2011 Fimodreams / Els Bleijenberg. All rights reserved.